Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata
2024.07.21.
Hőmérséklet: 20.8 ℃
Nagy kontrasztú megjelenítés

Ügyintézés

Széchenyi

Ügyintézés


Ha ezen az oldalon nem találja az Önt érdeklő ügyet, kérjük

lépjen velünk kapcsolatba

Tájékoztató elektronikus ügyintézésről

Tájékoztatjuk, hogy 2019. júniusától kezdődően az E-önkormányzat portál az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne, amely az alábbi linken érhető el:

A teljesen elektronikus ügyintézés kizárólag aktív ügyfélkapu regisztrációval érhető el.
Elektronikus ügyintézésre (néhány kivétellel) magánszemély nem kötelezett, így a lakosok ügyeiket továbbra is intézhetik személyesen, vagy postai úton is, de választhatják az elektronikus ügyintézést is.

Egyéni vállalkozók és a társas vállalkozások a helyi iparűzési adóbevallási kötelezettségüket kizárólag a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által biztosított HIPA jelű nyomtatványokon teljesíthetik.

A gazdálkodók (egyéni vállalkozók, cégek) számára 2018. január 1-jétől kötelező az elektronikus ügyintézés, azonban a magánszemélyek a beküldés esetén több lehetőség közül is választhatnak:

–   online űrlapkitöltéssel és kinyomtatás után postai, vagy személyes beküldéssel (bejelentkezés nélkül is elérhető a szolgáltatás),
–   online űrlapkitöltéssel és beküldéssel (bejelentkezést igényel),
–   e-Papír szolgáltatás segítségével

Amennyiben az Ön által intézendő ügyben az E-önkormányzat portálon nem talál formanyomtatványt, akkor beadványát az e-Papír szolgáltatáson keresztül terjesztheti be.


Ügyfélfogadási időpontok

Ügytípusok

Adóügyek

Adóigazolás
Az adózó kérelmére az adóhatóság adóigazolást ad ki az adózó által megjelölt célból.

Bejelentkezés, változás-bejelentés iparűzési adóban, idegenforgalmi adóban
A magánszemélyek és egyéni vállalkozók kötelesek bejelenteni a helyi adóhatósághoz az önadózás és adóbeszedés útján megállapított adók esetén az adókötelezettség keletkezését.

Kommunális adó
Az Önkormányzat infrastruktúra fejlesztésére, valamint környezetvédelmi feladatok ellátására a település közigazgatási területén található ingatlanok esetében kommunális adót szed.

 

Népjóléti, szociális ügyek

Rendkívüli települési támogatás
Rendkívüli települési támogatás annak a személynek nyújtható, aki önmaga, illetve családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni vagy alkalmanként jelentkező, nem várt többletkiadások, illetve a családban nevelkedő gyermek hátrányos helyzete miatt anyagi segítségre szorul.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapítása esetén a kérelmező a gyermekétkeztetés normatív kedvezményére, továbbá egyéb kedvezmények igénybevételére jogosult.

 

Településüzemeltetési, vagyonkezelési ügyek

Lakossági hulladékgyűjtő edényzet igénylése, leadás, cseréje
Lakossági hulladékgyűjtő edényekkel kapcsolatos ügyintézés, azok igénylésével, leadásával illetve cseréjével kapcsolatos ügyek

Közterület-használati engedély
Közterület-használati engedély kiadását akkor kell kérelmezni, amikor az ingatlan-nyilvántartásban közterületként meghatározott területen olyan tevékenységet kívánnak végezni, amellyel a közterületet átmenetileg magáncélra használják fel (például: építési munkálatokkal kapcsolatos építőanyag tárolás, árusítás, árubemutatás, vendéglátóipari előkert létesítése, stb.).

 

Vissza a kezdőlapra
Széchenyi