Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata
2024.05.25.
Hőmérséklet: 24.8 ℃
Nagy kontrasztú megjelenítés

Nyírábrányi Csicsergő Óvoda és Mini Bölcsőde

Széchenyi

Nyírábrányi Csicsergő Óvoda és Mini Bölcsőde


Fenntartó: Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata
Intézményvezető: Kovácsné Tógyer Ágnes Angéla
Elérhetőségek:

Cím 4264 Nyírábrány, Iskola utca 8.
Cím +36 52 208-013
Cím ovoda@nyirabrany.hu
Facebook ovoda.csicsergo.71


Nyírábrány - A "Mesélő Természet Beszélő Környezet" Óvoda és Mini Bölcsőde


Nyírábrányi Csicsergő Óvoda és Mini BölcsődeFotó: © Kocsárdi Tamás (2023). Minden jog fenntartva (All Rights Reserved). A kép felhasználása a nyirabrany.hu oldalon a jogtulajdonos engedélyével történt.


Nyírábrány egy hosszan elnyúló település, ami miatt az óvodai ellátást igénylő gyermekek számára két intézményt hoztunk létre egy egységes struktúrában. A gyermekek elosztását az óvodai intézmények között a község képviselőtestülete által meghatározott körzethatár segítségével törvényessé tettük.

Az 50 férőhelyes Árpád úti óvodát 2008 őszén teljeskörűen felújítottuk, így még esztétikusabb és gyermekbarátibb környezetté vált. Az óvoda hatalmas udvara, árnyat adó fái, füves területei és az új, modern udvari játékeszközök kiváló lehetőséget nyújtanak a gyermekek mozgásigényének kielégítésére.


Nyírábrányi Csicsergő Óvoda és Mini Bölcsőde - Budaábrányi ÓvodaFotó: © Kocsárdi Tamás (2023). Minden jog fenntartva (All Rights Reserved). A kép felhasználása a nyirabrany.hu oldalon a jogtulajdonos engedélyével történt.


2018 tavaszán sikeres pályázatnak köszönhetően a helyi Ábrányi Emil Általános Iskola épületének további bővítését indítottuk el, hogy helyet biztosítsunk a 100 férőhelyes központi óvoda négy csoportjának. Az óvoda játszó udvara tágas és modern játékeszközökkel felszerelt, így a gyermekek egész évben friss levegőn mozoghatnak és játszhatnak.

A Mini Bölcsőde létrehozásával 2018 augusztusában az intézmény neve Nyírábrányi Csicsergő Óvoda és Mini Bölcsőde lett. A Mini Bölcsőde lehetőséget kínál a 3 évnél fiatalabb gyermekek szüleinek a munkába állásra és a visszatérésre.


Nyírábrányi Csicsergő Óvoda és Mini Bölcsőde - MÁV telepi BölcsődeFotó: © Kocsárdi Tamás (2023). Minden jog fenntartva (All Rights Reserved). A kép felhasználása a nyirabrany.hu oldalon a jogtulajdonos engedélyével történt.


Az intézmény csoportszobái barátságosan és esztétikusan berendezettek, megfelelő világítással, hogy biztosítsák a gyermekek kényelmét. A bútorok rugalmasan variálhatók az igényekhez, így elegendő hely van a játékhoz, étkezéshez és pihenéshez. A csoportszobák berendezése lehetővé teszi a csendes tevékenységeket is azoknak a gyermekeknek, akik inkább elszigetelten játszanának. A tárgyi feltételek folyamatos bővítése és korszerűsítése a rendelkezésre álló költségvetési és pályázati lehetőségek kihasználásával valósul meg.

Az intézmény Pedagógiai Programja "Mesélő Természet Beszélő Környezet", ami minden gyermek számára biztosítja a nevelési és fejlesztési tartalmakat. A helyi nevelési program legfontosabb célja, hogy az óvodai nevelésben részesülő gyermekek megfelelő felkészültséggel és zökkenőmentesen kezdhessék meg általános iskolai tanulmányaikat, valamint gördülékenyen és zökkenőmentesen illeszkedjenek az új közösségbe. A tevékenységek a játék és a mozgás köré szerveződnek, hogy azokhoz illeszkedjenek a gyermekek fő tevékenységi formái.

Óvodapedagógusaink és kisgyermeknevelőink széleskörű szakmai felkészültséggel, innovációs törekvéssel és minőség iránti elkötelezettséggel rendelkeznek. Korszerű ismeretekkel és kellő hivatástudattal rendelkeznek, és emellett gyermekszerető, toleráns és empatikus, szociálisan érzékeny személyek. A nevelést-oktatást segítő kollégák dajkaképzést végeztek, és a nevelési-gondozási feladatokat segítik, megértőek, türelmesek és vidám személyiségek.

A Református Egyház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) szakemberei a pedagógiai munkát kiegészítve foglalkoznak a gyermekek fejlesztésével. A szakszolgálat munkatársai közé tartoznak fejlesztőpedagógusok, gyógytestnevelők, alapozó mozgásfejlesztők és logopédusok, akik segítik az iskola előtti felzárkóztatást, és szükség esetén pszichológiai támogatást is nyújtanak.


Vissza a kezdőlapra
Széchenyi