Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata
2024.07.21.
Hőmérséklet: 20.8 ℃
Nagy kontrasztú megjelenítés

Regionális birtokvédelmi szakmai nap Nyírábrányban

Regionális birtokvédelmi szakmai nap Nyírábrányban

23/11/16

Regionális birtokvédelmi szakmai nap került megrendezésre 2023. november 14-én a térség jegyző-ügyintéző kollégái részére. A szervezés motorja és házigazdája Nagyné Hartman Éva jegyző asszony volt.
Hajdú-Bihar vármegyéből 24 településről 40 fő érkezett hozzánk.

Két kiváló szakember tartott a témában előadást Dr. Kajó Cecília és Gaál János, akik egy szakmai könyvet is írtak ebben a témában Birtokvédelmi kézikönyv címmel.

Az előadók úgy nyilatkoztak, hogy jövőre is szeretnék folytatni azt, hogy a főváros centrikus képzésekkel szakítva "házhoz megyünk" program keretében szakmai napokat tartanak, főleg a határmenti települések-térségekben, ahonnan nem egyszerű sem időben, sem költségben elérni a fővárosi konferenciákat, továbbképzéseket.

Ennek a szakmai napnak az előadásra vonatkozó költségét a Magyar Birtokvédelmi Szövetség finanszírozta.

A szövetség kapacitása is korlátozott, úgyhogy nem tud minden ilyen kezdeményezést támogatni, ezen túl így lehetőség van az eddig minden helyszínen összejött 40-50 fővel számolva "elosztani" a résztvevőknek maguk között a program költségeit, így még mindig a fővárosba utazás és a konferenciadíj költsége töredékéért tudunk rendkívül jó hangulatú és hasznos szakmai napokat tartani.

Nyírábrány jegyzője felvállalta, hogy a jövőben rendszeresen szervez szakmai napokat, azokban a témákban melyeket javaslatként megfogalmaztak a jelenlévő jegyzők.

Okosodásra, együtt gondolkodásra fel!

 

20231116_-_Regionális_birtokvédelmi_szakmai_nap_Nyírábrányban.jpg
Megosztás
Széchenyi