Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata
2024.07.21.
Hőmérséklet: 20.8 ℃
Nagy kontrasztú megjelenítés

Előre fizetős mérőórák leolvasása

Előre fizetős mérőórák leolvasása

23/09/21

 

Megkezdődik az előre fizetős mérőórák leolvasása az OPUS TITÁSZ Zrt. ellátási területén is

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az OPUS TITÁSZ Zrt. ellátási területein is megkezdődik az előre fizetős mérőórák leolvasása.

A vonatkozó iparági döntés alapján ezentúl ezeket a mérőórákat is évente kell ellenőriznie és leolvasnia az áramhálózati társaságnak. Így a következő időszakban az OPUS TITÁSZ Zrt. ellátási területén csaknem 28 ezer előre fizetős fogyasztásmérőt használó ügyfél számíthat rá, hogy leolvasás céljából felkeresik az áramhálózati elosztótársaság munkatársai.

Az éves leolvasás többletköltséggel nem jár. A leolvasást követően ugyanakkor készül egy elszámolószámla az utolsó feltöltés óta eltelt időszak elosztói alapdíjáról, amely fizethető a számla alapján, de a következő feltöltéskor is.

Az előre fizetős mérővel rendelkező ügyfelek az arra kijelölt feltöltőhelyeken tudják megvásárolni az áramot. A rendszer a feltöltési összegből az utolsó feltöltés óta időarányosan teljesült díjak levonása után fennmaradó összegnek megfelelő kilowattórányi energiát ad ki a fogyasztó mérőórájára. Az ügyfél egyúttal kap egy technikailag 0 forintos számlát – mivel a feltöltéssel kiegyenlíti az időarányos rendszerhasználati díjat is, így a feltöltés után nem marad hátraléka.

Az éves leolvasás kiterjesztése az előre fizetős mérőkre annyi változást okoz az eddigi gyakorlathoz képest, hogy az ügyfél az éves leolvasás után kapni fog egy elszámolószámlát, amely tartalmazza az utolsó feltöltés és a leolvasás időpontja közötti időszakra vonatkozó elosztói alapdíjat (A1 díjszabás esetén bruttó 1836,42 Ft/év, B díjszabás esetén 601,98 Ft/év). Az elszámolószámlán szereplő összeget a fogyasztó befizetheti csekken, de ha ezt nem teszi meg, akkor a következő feltöltésnél automatikusan le lesz vonva a feltöltött összegből.

Mind a feltöltőhelyen vásárolt, mind az önkormányzati támogatásra készített kódok esetében készül számla, amelyen megtalálható az éves leolvasás időszaka is. 

Fontos tudni, hogy a mérők éves leolvasása nem érinti a felhasználók esetlegesen fennálló tartozásainak megállapodás szerinti rendezését.

A felhasználási helyek rendszeres leolvasása az adatpontosítások mellett fontos szerepet játszik a nem megfelelő vagy akár életveszélyes mérőhelyek és a szabálytalan vételezés felderítésében is.

Az OPUS TITÁSZ Zrt. felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy a hivatalosan megbízott leolvasók a helyszínen nem kérhetnek pénzt. Amennyiben a felhasználók ilyennel találkoznak, akkor álleolvasóval van dolguk. Kérjük, ilyen esetekben mihamarabb értesítsék az OPUS TITÁSZ Zrt.-t vagy akár közvetlenül a rendőrséget.

Köszönjük együttműködését!

 

Üdvözlettel

OPUS TITÁSZ Zrt.

20230921_-_Megkezdődik_az_előre_fizetős_mérőórák_leolvasása_az_OPUS_TITÁSZ_Zrt__ellátási_területén.jpg
Megosztás
Széchenyi