Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata
2024.07.21.
Hőmérséklet: 20.8 ℃
Nagy kontrasztú megjelenítés

Ebzárlat és legeltetési tilalom - 2024. 04. 01 - 2024. 04. 21-ig

Ebzárlat és legeltetési tilalom - 2024. 04. 01 - 2024. 04. 21-ig

24/03/27

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS


A Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály (a továbbiakban: Járási Hivatal) az illetékességi területéhez tartozó valamennyi település (Debreceni és Nyíradonyi Járás) közigazgatási területére


2024.04.01-től – 2024.04.21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.


Az ebzárlat tartalma alatt tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek e korlátozás alól. Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható. Az állatok legeltetése az érintett területen és időszakban tilos.


Nyírábrány, 2024. március 27.


Tisztelettel:
Nagyné Hartman Éva s.k.
jegyző

 

ebzárlat.png
Megosztás
Széchenyi