Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata
2024.05.25.
Hőmérséklet: 24.8 ℃
Nagy kontrasztú megjelenítés

Ábrányi Emil Általános Iskola

Széchenyi

Ábrányi Emil Általános Iskola


Működtető: Debreceni Tankerületi Központ
Intézményvezető: Elek Katalin
Elérhetőségek:

Cím 4264 Nyírábrány, Iskola utca 8.
Cím +36 52 208-006
Cím abranyiemil@altisk-abranyi.edu.hu
Facebook abranyiemil


Fotó: © Holhós Attila (2023). Minden jog fenntartva (All Rights Reserved). A kép felhasználása a nyirabrany.hu oldalon a jogtulajdonos engedélyével történt.


Iskolánk, Nyírábrány nagytelepülés egyik büszkesége, és szívesen várja diákjait és szüleiket egyaránt. Az iskola épülete a gyönyörű Eördögh kastély szomszédságában található, és 1983-ban került megépítésre, azóta folyamatos fejlődésen és bővítésen ment keresztül.

Az intézmény 1999-ben négy új tanteremmel lett kibővítve, majd 2012-ben a Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata uniós forrásból indított korszerűsítési programot az épület energetikai hatékonyságának javítására, nyílászáró cseréjére és szigetelésére. Ennek eredményeként az Ábrányi Emil Általános Iskola modern és barátságos környezetet kínál tanulói számára.

Iskolánk rendelkezik korszerűen felszerelt tantermekkel, szertárakkal, pedagógusi szobával, orvosi szobával, öltözőkkel, tornateremmel és tornaszobával is, valamint folyamatban van az okostanterem kialakítása.

A diákok szabadidejüket egy nagy udvaron tölthetik, ahol játszhatnak és mozoghatnak. A gyerekek örömüket lelhetik a bitumen pályán és a két nádfedeles gomba alakú pagodában is, melyek a kikapcsolódás és szórakozás kiváló helyszínei.

Az Ábrányi Emil Általános Iskola 8 évfolyamon működik, és egész napos oktatást nyújt diákjainak. Intézményünk különös figyelmet fordít az inkluzív nevelés-oktatásra, és 2020/2021-től egy osztályban legfeljebb 3 sajátos nevelési igényű tanulóval valósítja meg az inkluzív nevelés-oktatást, hogy biztosítsa a sokszínűséget és befogadó környezetet mindenki számára.


Intézményünk köznevelési feladatai:

  • Általános iskolai nevelés-oktatás
  • Nappali rendszerű oktatás (maximális tanulói létszám: 480 fő)
  • Alsó tagozat és felső tagozat (8 évfolyam)
  • Sajátos nevelési igényű gyermekek és tanulók integrált nevelése-oktatása (beszédfogyatékos, autizmus spektrumzavar, egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdők, értelmi fogyatékos - enyhe értelmi fogyatékos)
  • Integrációs felkészítés
  • Egész napos iskolai képzés
  • Egyéb foglalkozások: napközi, tanulószoba
  • Mindennapos testnevelés biztosítása saját tornateremmel és együttműködéssel, megállapodás alapján
  • Az úszásoktatás megvalósítása a testnevelésórák keretében együttműködéssel, megállapodás alapján

Az intézmény internetes honlapja

Vissza a kezdőlapra
Széchenyi