Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata
2024.07.21.
Hőmérséklet: 20.8 ℃
Nagy kontrasztú megjelenítés

Ábrányi Kornél Művelődési Ház és Könyvtár

Széchenyi

Ábrányi Kornél Művelődési Ház és Könyvtár


Működtető: Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata
Megbízott vezető: Haller Barbara
Elérhetőségek:

Cím 4264 Nyírábrány, Ábrányi Kornél Tér 5.
Cím +36 52 208-021
Cím muvhaz@nyirabrany.hu
Facebook abranyi.kornel.muvhaz.es.konyvtar


Közösségi Központ a Szívünkben - Ismerje meg az Ábrányi Kornél Művelődési Ház és Könyvtárat Nyírábrányban!


Ábrányi Kornél Művelődési Ház és KönyvtárFotó: © Kocsárdi Tamás (2023). Minden jog fenntartva (All Rights Reserved). A kép felhasználása a nyirabrany.hu oldalon a jogtulajdonos engedélyével történt.


Az Ábrányi Kornél Művelődési Ház és Könyvtár a település szívében található, és kiemelkedő szerepet tölt be a helyi lakosság életében. Mint Nyírábrány egyetlen közösségi tere, fontos és sokszínű tevékenységei révén meghatározó szereplője a település kulturális életének és közösségfejlesztésének.

A Művelődési Ház számos rendezvény, program és esemény színhelye, melyek az óvodától az idősekig szólítják meg a település lakóit.
A nagyterem akár 200 fő befogadására is alkalmas, így ideális helyszíne iskolai rendezvényeknek, családi ünnepeknek, vallási ünnepségeknek és fontos helyi eseményeknek. Emellett a színpad lehetővé teszi koncertek, előadások, színdarabok és fellépések lebonyolítását, amelyek gazdagítják a kulturális kínálatot.

A Művelődési Házban működő könyvtár széles választékú olvasnivalóval várja a lakosságot, és rendszeresen szervez felolvasó délutánokat, könyvbemutatókat és filmvetítéseket.
De a könyvtár a kisebbeket sem hanyagolja el, hiszen számukra is rendeznek mesedélutánokat, melyek a gyermekeknek szóló kulturális élményeket kínálják.

Az intézmény színes palettával rendelkezik a rendezvények terén, így minden korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbb programot. A kistelepülésen is helyet kapnak kulturális események, koncertek, színházi előadások és stand-up comedy estek, melyek mindegyike szórakoztató és szellemi fejlődést kínál a helyi közösség számára.

A Művelődési Ház azonban nemcsak a kulturális események otthona, hanem fontos szerepet játszik az oktatás terén is. A könyvtáron kívül ismeretterjesztő programok, képzések és művészeti foglalkozások színesítik a kínálatot, segítve a lakosságot a tudás bővítésében és készségeik fejlesztésében.

A közösségi szerep is különösen hangsúlyos az intézmény életében.
A Művelődési Házban az emberek találkozhatnak, kommunikálhatnak és barátságokat építhetnek. Az együttlét és közös programok által erősödik a közösségi identitás, és a helyi hagyományok ápolása is előtérbe kerül. A Művelődési Ház nagy szerepet játszik a település kulturális örökségének megőrzésében és továbbadásában.

Nagyobb rendezvények lebonyolítására kiterjedt terület áll rendelkezésre az intézmény mögött, így szabadtéren és az épületben is megvalósíthatók a programok.

Az Ábrányi Kornél Művelődési Ház és Könyvtár kistelepülések esetén példa arra, hogy egy közösségi központ mennyire jelentőséggel bírhat egy település életében. Ez az a hely, ahol a lakosság nem csak szórakozni és tanulni jön össze, hanem együtt élvezheti a közös élményeket, erősítheti a közösségi szálakat és építheti a helyi identitást.

Az intézmény munkatársai nem csak saját rendezvényeiken, hanem az Önkormányzattal együttműködve is szerveznek fontos eseményeket a település életében.
Egész évben gondoskodnak a lakosság szórakoztatásáról és kikapcsolódásáról, valamint támogatják a művelődést és közösségfejlesztést.

 

Látogasson el az Ábrányi Kornél Művelődési Ház és Könyvtárba Nyírábrányban, és élvezze a színes kulturális eseményeket, izgalmas programokat és tanulásra ösztönző lehetőségeket. Fedezze fel, hogyan járulhat hozzá saját és települése fejlődéséhez! Várjuk szeretettel minden korosztályt, hogy együtt építsük a közösségünket!


Vissza a kezdőlapra
Széchenyi